Als de baby een jongetje is...

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Misschien weet je inmiddels ook dat je een zoontje verwacht. Je gaat op zoek naar jongenskleertjes, je maakt de babykamer in "mannenkleuren", je gaat bedenken wat je een leuke jongensnaam vindt. Maar zijn er verder verschillen als je een zoon of dochter in je armen houdt, straks?

Hier de dingen die specifiek met een mannetje te maken hebben:
Na de geboorte wordt een baby getest op verschillende "punten". De zogenaamde apgarscore.
Maar bij een jongetje wordt ook gekeken of zijn balletjes zijn ingedaald. Dit houdt in dat er gevoeld wordt of de balletjes al in het balzakje zitten. Dit is belangrijk omdat alleen dan kunnen de zaadcellen zich goed ontwikkelen. Als de baby het koud heeft kan het zo zijn dat de balletjes lijken terug te gaan in de buik. Geen paniek. Ze komen vanzelf weer terug als hij weer rustig is of als hij het weer warm heeft. (want ook bij een schrikreactie kan dit gebeuren). Soms kunnen de balletjes nog in de liesstreek zitten. Bij sommige kinderen dalen de balletjes later in. Dit moet je wel even in de gaten houden. Vraag dan advies aan je huisarts of op het consultatiebureau.

Bij babyjongetjes is het voorhuidje nog niet los van de bovenkant. Dit is normaal! Schoonmaken onder de huid is bij deze kleine kereltjes dus nog niet mogelijk. Is ook niet erg, want er kunnen dus ook geen bacteriën bijkomen.

Wist je trouwens dat uit onderzoek is gebleken dat zelfs babymannetjes anders reageren dan vrouwtjes?
Bij allemaaljongens staat het volgende:

Het blijkt dat jongensbabies al meer aangetrokken worden door speelgoed speciaal voor jongens. Dit komt doordat ze meer mannelijke hormonen hebben! Hierdoor zijn ze ook temperamentvoller. Het schijnt dat ze bozer reageren als hun speelgoed achter plexiglas wordt gezet dan meisjesbabies.
Sterker nog: jongens waarbij er meer testosteron in het vruchtwater zat, werden nog eerder boos dan jongens die minder testosteron in het vruchtwater hadden.
afb. morguefile.com

Reacties

 1. Ik heb ook wel eens gelezen dat jongens net zo graag naar een ballon kijken als naar een gezicht. En meisjes voorkeur hebben voor het gezicht!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets heb ik ook weleens gehoord ja. Ik heb geen flauw idee of het klopt....

   Verwijderen

Een reactie posten