Soldatenfeestje

Eén van mijn jongens heeft een soldatenfeestje gegeven. En dat was een groot succes. We hadden een verkleedkist gehuurd met soldatenspullen. Er zaten camouflagebroeken in en soldatenhelmen, een net om onderdoor te tijgeren, een dik touw voor de stormbaan, houten geweren en nog veel meer klein spul.

De mannen vonden het prachtig. Mijn schema met allemaal spelletjes was eigenlijk overbodig: ze vermaakten zichzelf wel door hun eigen oorlogje te spelen!
Bijschrift toevoegen

Hier dan toch nog ideetjes wat je op zo'n feestje zou kunnen doen:
-Maak er een mooi verhaal van. Bijvoorbeeld eerst een soldatentraining en daarna op zoek naar de bom.... Of maak er een vredesmissie van.
-Uiteraard even de gezichten voorzien van camouflagestrepen...
-Gewonde soldaat? Dat moet geoefend worden! Laten ze elkaar even verbinden...met wc-papier!
-Maak een stormbaan: een net om onderdoor te kruipen, een parcours waar ze op en over moeten rennen/klimmen, een dik touw tussen bomen om aan te hangen enz.
-Bak voor de versnapering cakejes in camouflagekleuren.
-Speel levend stratego of maak er een eigen variant van. Verstop de vlaggen en spelen maar.
-Geef een opdracht in morsecodes. Hier vind je de codes.
-Maak soldatendiploma's om aan het einde uit te delen.
-Een echte soldaat in de familie? Vraag eens of hij/zij langs wil komen en laat deze echte soldaat de leiding nemen!
-Leren marcheren.
-Geef een moeilijke opdracht waarbij de kinderen elkaar echt nodig hebben om het te redden. Een eenheid van het leger moet leren om samen te werken! Leg ze dat maar uit en zie hoe ze het opknappen. Leg bijvoorbeeld een parcours uit waarbij de kinderen echt samen moeten werken omdat ze alleen de onderdelen niet kunnen doen.
-Zoek de bom. Uiteraard is die moeilijk te vinden!
-Sloten in de buurt en een feestje met oudere kinderen? Uhm....survivaltochtje door de polder? Zorg wel voor de veiligheid van de kinderen!
-Krijgsgevangenen moeten natuurlijk bevrijd worden. Verstop één of twee kinderen op een afgelegen plekje. Hun teamgenoten moeten hen opzoeken en bevrijden (spreek af wanneer ze bevrijd zijn: bijvoorbeeld als ze de plek bereikt hebben. Spreek af dat er niet aan elkaar getrokken mag worden enzo.) De gevangenen mogen proberen te roepen en zo de aandacht te trekken. Uiteraard moet de tegenpartij proberen te voorkomen dat ze ontdekt worden. Dus maken ze veel kabaal....leidden de zoekenden af, proberen ze de andere kant op te sturen door zelf net te doen alsof ze om hulp roepen enz.
-Er zijn leuke camouflagespullen te koop zoals slingers, bordjes en bekertjes. Ook vlaggen! Verkleedkisten en zelfs laserguns zijn te huur! Struin internet maar eens af!

Veel plezier!

afb. morguefile.com

Reacties