Themafeestje

Je wilt een feestje organiseren voor jouw jarige zoon (of dochter). Het liefst één die je zelf organiseert en gewoon thuis of ergens vlakbij buiten kan doen. Waar je niet krom voor hoeft te liggen om het te kunnen betalen....maar wat doe je dan om niet te verzanden in het ouderwetse partijtje van vroeger met koek happen en dat soort gesnor. (Overigens: niks mis mee!)

Een leuk alternatief is een themafeestje. Je kunt uiteraard gaan voor de standaard dingen als ridders, piraten, voetbal en al die andere standaard thema's waar je vaak over hoort en leest.

Veel leuker is het om een origineel idee uit te werken. Bedenk eens welk onderwerp jouw kind aanspreekt. Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan zijn favoriete sport of hobby, maar een interesse in iets is ook prima. Heeft hij/zij belangstelling voor de ruimte? Maak er een astronautenfeestje van of nog spannender: een allienparty waarbij je op zoek gaat naar de buitenaardse wezens, bijvoorbeeld.
afb. morguefile.com

Is jouw kind gek op een bepaalde televisieserie? Super idee! Verzin van alles om te doen wat hier mee te maken heeft. Spongebob bijvoorbeeld? Verzin spelletjes in het water, maak een spongebob van een schuursponsje, ga bellen blazen, kijk een aflevering enz.

Speurtochten met een thema zijn ook ideaal! Zeker voor oudere kinderen kan je hier moeilijke opdrachten bij verzinnen. Voor de kleintjes is het speuren naar de pijltjes/lintjes al voldoende en dan ook nog tussendoor langs de speeltuin.....

Creatief denken is een leuke uitdaging! Laat je kind meedenken of maak er juist een verrassing van!
Originele ideeën rondom een thema maakt een themafeestje uniek en zijn vaak een bron van vermaak. Daar kan geen duur standaard feestje tegen op!

Reacties