Archeon: veel te doen en te beleven

Een favoriet uitstapje voor ons gezin is het Archeon. Het is lekker dichtbij maar vooral ook: er is zoveel te doen. Nee, geen achtbanen en dat soort gesnor, maar echt DOEN.

Als geschiedenis iets voor je kind is, kan hij hier zijn hart ophalen. Maar ook voor de andere knullen (en meiden, natuurlijk) is er meer dan genoeg leuks. Stap in een boomstam om te varen, bijvoorbeeld, in de prehistorie. Of maak van vilt een armbandje. Leer te marcheren als een Romeins soldaat of maak een fibulaspelt. En zo zijn er nog meer leuke activiteiten. Dit zijn de dingen die er altijd zijn.

Maar vaak zijn er in de weekenden en de vakanties ook nog extra's. Vikingen op bezoek, extra riddertoernooien, de Grijze Jager komt langs of er wordt een processie gehouden.
In de winter kan je er zelfs schaatsen.

Je ziet veel, leert veel maar je kan (en dat is voor de meeste mannen toch wel heel fijn) ook lekker veel bewegen. Het park heeft een leuke speeltuin, een doolhof en genoeg ruimte om even lekker te rennen....

Toppunt voor veel bezoekers is het gladiatorengevecht in de middag. Eng voor de kleintjes misschien, maar wel lekker spannend voor de groten..en komisch eigenlijk ook wel voor het hele publiek. Want het wordt wel met een komische noot gebracht.
Afbeelding in badhuis

Archeon vind je in Alphen aan den Rijn en is een archeologisch themapark. Niet te groot, dus je hoeft geen mijlen te lopen, maar er is zoveel dat als je echt alles ook horen en beleven wilt je eigenlijk in een dag niet eens klaar bent.

(p.s. dit is geen reclame, maar echt mijn eigen ervaring!)

Roofvogelshow

Gladiatorengevecht

Reacties