Lekker verdwalen in het maïs!

De laatste jaren vliegen ze als paddenstoelen uit de grond....nou ja, als maïs uit de grond ;-)
Maïsdoolhoven zijn tegenwoordig op heel veel plekken te vinden. Zelf zijn we bij twee verschillende geweest. En eerlijk is eerlijk: wij vonden het superleuk.
Het eerste jaar regende het een beetje, waar we op zich in de maïs nog niet echt veel last van hadden. Maar de grond was natuurlijk wel modderig. Dus laarzen waren wel prettig. De tweede keer, het jaar daarna, was het juist heel zonnig. Beide boerenbedrijven hadden extra dingen er om heen gemaakt. Een soort kinderboerderijtje, bijvoorbeeld. Een speelplekje.
En natuurlijk een plekje om wat te drinken en/of te eten. Maar ja, dan moet je wel eerst de uitgang weer zien te vinden! En eerlijk gezegd: dat viel nog helemaal niet mee. Bij beide doolhoven kwam je onderweg vragen over het boerenleven tegen. En in het midden was er een uitkijkpunt. Leuk....maar tussen het hoge maïs ben je het spoor zo weer bijster want alle weggetjes lijken op elkaar....

Mooie zonnebloemen langs de rand

Uitkijkpunt bij boerendoolhof Leimuiden
Ik weet uiteraard niet hoe het bij de andere doolhoven is, maar dat zal vast wel vergelijkbaar zijn. Voor mij staat een doolhof weer op mijn to-do list voor deze vakantie! Eens kijken of er nog een andere in de buurt is.
Ook zin in verdwalen tussen het maïs? Op de site maisdoolhoven.nl vind je er misschien ook wel één bij jou of bij jouw vakantieadres in de buurt!

Reacties

  1. Hier in de buurt heb je er ook een aantal. En bij ons huis is een gewoon maisveld. Dat spul groeit echt supersnel!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten