Boeken voor moeders met zonen

Moeder met zoon (morguefile.com)
Inmiddels ben ik al weer even aan het lezen in het boek van Meg Meeker: Het moeder/zoon handboek. Ik moet bekennen dat ik nog lang niet alles gelezen heb. Het leest lekker vlot weg. En er staan zeker wel interessante weetjes in. Maar toch vraag ik me soms wel iets af. En dat is niet alleen met dit boek, maar ook met andere boeken over moeders met zonen: Er worden problemen voorgeschoteld door verschillen die er zouden zijn tussen jongens en moeders..alsof we totaal verschillende diersoorten zijn die een andere taal spreken (sorry, maar zo komt het echt wel eens op me over). Nu zijn mijn mannen toch best al niet klein meer (oudste 21, jongste 11) maar ik heb het zo eigenlijk nooit gezien. Tuurlijk, er zijn dingen die mannen anders doen dan wij, vrouwen. Er zijn verschillen. Maar is dat altijd een probleem? Welnee...


 Ja, ze kunnen luidruchtig zijn: nou, dat kunnen meiden ook, als ik zo om me heen kijk én mezelf als kind herinner! Ja, ze zullen meestal wilder zijn...hoewel ik geen verschil zie als mijn mannen met hun nichtje speelden. Ja, ze praten over technische dingen die mij minder zeggen...hoewel ik vroeger het heerlijk vond om spullen te slopen en dan al die schroefjes en moertjes kon bekijken...die mannen van mij zitten minder vaak in de garage, dan ik deed... Ja, ze hebben meer met techniek (in theorie), natuurkunde en dat soort dingen Ja, de meeste van mijn mannen vinden winkelen vreselijk..nogmaals: de meeste...(dus niet allemaal) en zo'n winkelwonder ben ik ook niet. En zo kunnen we nog uren doorgaan. Maar goed, misschien zegt dat meer over mij dan over de schrijfsters van de boeken.... ;-)

Stiekem ben ik dan ook wel nieuwsgierig naar de boeken voor vaders met dochters...Ik ben geen vader en heb geen dochter. Maar ik ben wel dochter en mijn vader was , na het overlijden van mijn moeder toen ik nog kind was, zowel vader als moeder voor mij. Ik zou wel eens willen weten of die boeken "kloppen" :-) en wat daar nu in behandeld wordt.

Reacties

  1. Ik vind zulke boeken vaak een beetje geforceerd overkomen. Je groeit er als jongensmoeder denk ik toch ook wel in mee.... Als je kindje wordt geboren is het niet opeens een wilde, luidruchtige, technische jongen... Dat gebeurt met de jaren en tegen die tijd ben je er allang aan gewend, denk ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten