Zoekende zonen: boek over de grote zonen

Ik kwam het boek een maandje of twee geleden tegen, bij het snuffelen op  internet naar "zonen-boeken". Op dat moment was het boek nog niet te bestellen, maar ik heb hem wel op mijn verlanglijstje gezet ( waar hij nu nog altijd staat ;-) ), Het  gaat om het boek "Zoekende zonen" van Inge Delva. Dit boek gaat nu eens niet over kleine mannetjes, maar juist over de grote. Verhalen van twaalf zonen, die niet het geijkte pad van de maatschappij willen of kunnen lopen. Hij lijkt mij erg boeiend. Het boek is zowel in e-book als gewoon boek te bestellen en sinds sept. 2015 op de markt. Bol.com omschrijft hem zo:
Schoollopen, studeren, een lief vinden, op kot gaan en een eerste job versieren:
voor de meeste jongens is de weg naar volwassenheid de tijd van hun leven. Of niet? Steeds vaker geven jonge twintigers het aan: ze kunnen niet meer.
Ligt het aan hen? Zijn ze te lui, te lastig, niet ondernemend genoeg? Of ligt het aan ons, omdat we hen als 'anders' bestempelen als ze niet doen wat we van hen verwachten?

ZOEKENDE ZONEN brengt het verhaal van 12 zonen die tijdens hun zoektocht naar geluk afwijken van het pad dat de maatschappij voor hen heeft uitgestippeld. De redenen zijn divers, maar één ding hebben ze gemeen: deze jongens passen níét in een vakje. 12 unieke verhalen, verteld door zonen, hun moeders en hun vaders, en becommentarieerd door deskundigen. Samen gaan ze op zoek naar het waarom.

Dit is een boek over hoe anders zijn ongelukkig kan maken. Over willen maar niet altijd kunnen. Over veel te vaak vallen, maar net zo goed weer opstaan. Over de must om te presteren en de angst om te falen. Over erbij willen horen, maar tegelijk nergens thuis zijn.

Reacties