Voor stoere ridders....

Een favoriet uitje hier is een bezoekje aan een kasteel. Zo hebben we in de loop der jaren al heel wat kastelen en ruïnes bekeken, tijdens onze vakanties o.a. in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Maar ook hier in Nederland. Het kasteel wat bij ons in de buurt is, is kasteel De Haar. Een prachtig kasteel, met een heerlijke tuin....Maar toch mist het een beetje de echte charme van een "oud" kasteel, zoals bijvoorbeeld Het Muiderslot. De oude sfeer is er veel meer te proeven en er zijn nog echt dingen vanuit die tijd te zien. In Tsjechië was er zelfs een kasteel met een martelruimte: daar stonden nog echt martelwerktuigen. Mm, dát vind ik dan weer wat minder, maar ja. Maar er was ook een prachtig kapelletje in het kasteel.

Zelf hou ik wel van het bezoeken van kerken en kastelen. Gelukkig vinden mijn kerels dat ook, dus dat scheelt! Hoewel ze meestal geen ridder speelden (ooit) maar liever soldaatje enzo.

Heb jij mannen die wel graag als ridder door het leven gaan? Misschien is een verjaardagsfeestje met dit thema dan wel een leuk idee. Zijn er ook meiden bij? Vraag dan even of ze prinses of ook ridder wil zijn...Mezelf kennende van toen (sst, eigenlijk nog 😋 ) had ik toch liever ook die ridder geweest.

Leuke ideetjes om te doen tijdens dit feestje:

-Uiteraard verkleden...
-Bedenk een wapen/vlag voor het rijk van de ridder en versier alles in die kleuren.
-Maak zelf schilden met de kinderen van gekleurd karton.
-Zorg voor stokpaardjes oid en laat ze een hindernisbaan afleggen.
-Maak cupcakes met een laagje in de kleuren van "het rijk" .
-De cadeautjes moet de jarige ridder natuurlijk zien te vinden.
-Ringsteken. Hang binnen of buiten ringen aan touwen en laat de kinderen met een stok proberen om in de ring te steken. Maak hier een parcours van. Vooral buiten kan je natuurlijk een soort rondje maken met misschien wat extra obstakels erin.
-Zijn de kinderen nog klein dan zou je een poppenkastverhaal kunnen vertellen over ridders.
-Uiteraard sluit je de dag af met het slaan tot ridders, waarna ze een diploma krijgen...

Overigens zijn er ook verkleedkisten met thema's te huur. Surf maar eens rond op internet. Ik  heb zelf ook een soldatenfeest gehouden met zo'n kist. Je hebt dan meteen heel veel verkleedkleren en er zaten ook leuke ideetjes bij voor spellen e.d. waarbij de attributen in de kist aanwezig waren. Echt een aanrader. Let wel even op want iedere verhuurder stopt er natuurlijk weer andere spullen in...

Woon je in de buurt van een kasteel? Vaak geven die ook de kans om een partijtje te komen vieren! Helemaal leuk, natuurlijk. Maar er hangt uiteraard ook een duurder prijskaartje aan!

Er zijn ook leuke servetten e.d. te koop voor dit themafeestje:

Reacties