Ideetjes voor moederdag om zelf te maken

Nog een paar weken en dan is het weer zover: moederdag. Met die leuke knutsels van de kinderen, gemaakt op school. Nu hoorde ik dat er bijvoorbeeld hier in het dorp niet meer op school voor dit soort dagen dingen worden gemaakt, i.v.m. tijdgebrek. Jammer, want een cadeautje van je kind is toch vooral mooi omdat het door het kindje zelf gemaakt is!


Dus voor alle papa's, zoekende kinderen zelf of eventueel voor de moeders die iets zoeken voor oma: hier leuke ideetjes om te maken/laten maken voor mama of oma.

Een beker voor de beste moeder
Van hele gewone dingen kan je een hele leuke beker maken voor de beste moeder of oma.
Op knutselidee vind je een uitgebreide beschrijving. Hier wordt de beker omwikkeld met foliepapier. Hier heeft een zoon ooit voor vaderdag de beker met goudverf bespoten!

Een foto in een zelfgemaakt lijstje
Natuurlijk maak je eerst een leuke foto van de gever. Een lieve foto of juist een lekkere maffe. Voor een speciale sfeer zou je kunnen kiezen voor een zwart wit foto. Plak de foto op een stuk karton wat aan iedere kant van de foto breder is, bijvoorbeeld aan elke kant een cm. Deze randjes kan het kindje beplakken met leuke dingetjes, zoals stickers, strass steentjes, veertjes of kleine hartjes. Je kan ook kiezen om er een echt lijstje van te maken. Knip dan twee maal dit formaat uit. Uit één van de twee kartonnetjes snij je een vierkant/rechthoek uit, die iets kleiner is dan de foto. Plak het randje wat je overhoudt op het andere kartonnetje, waarbij je alleen de buitenste randjes beplakt. Aan de bovenkant plak je niets vast, daar kan dan een foto doorheen geschoven worden. Ook nu kan jij/jouw kind het randje versieren.
Plak een haakje op de achterkant zodat het lijstje opgehangen kan worden.

CD hoesje
Mijn jongste maakte een cdhoesje. In een standaaardhoesje werd een mooie foto van hem geplaatst op de plek waar normaal natuurlijk de omslag zit. Je schuift het er heel simpel in. Een heerlijke grappige foto, bijvoorbeeld. Of je kind maakt een mooie tekening om er in te schuiven. Je kunt er natuurlijk een mooie CD bijgeven die oma/mam graag wil hebben of juist een CD met mooie foto's of film van het kind(eren).

Een mooie medaillon
Een medaillon met de foto van haar kind: welke moeder wil dat nou niet? Neem een bierdopje en plak hier een fotootje aan de binnenkant in. Je hebt van die plakkers om een schilderijtje mee op te hangen, die plak je op de bovenkant. Maak samen met jouw kleine een mooie ketting. Bijvoorbeeld door te vlechten, of maak een mooie kralenketting! En voilá: een prachtige ketting!
Reacties