Moeder en zoon dag

Je komt ze allemaal tegen: vader/zoondag, vader/dochterdag, moeder/dochterdag. Wat is dat toch dat moeders met hun zonen niets zouden willen of kunnen doen? Een paar jaar geleden, denk ik alweer, las ik in de Eva van de E.O. over hun activiteiten. Ze hadden inderdaad die drie mogelijkheden. Gelukkig was ik niet de enige die het opviel en dus las ik al vrij snel meer reacties waarom er niets voor moeders met zonen was. De keer erna was het er inderdaad wel! Een daagje Archeon. Nu woon ik bijna naast het Archeon (nou ja, minuutje of tien met de auto) en komen we er zo ook regelmatig, dus ik heb me niet opgegeven. Maar ze hadden in ieder geval aan deze mogelijkheid gedacht. Het zette me trouwens wel aan het denken wat er leuk zou zijn voor moeders met zonen. Heel moeilijk is dat eigenlijk niet als we het over de jongere jongens hebben. Maar ja, als ze eenmaal de pubertijd bereikt hebben is het misschien toch minder cool om met moeders op stap te gaan...
Bij deze deel ik leuke mogelijkheden met jullie:

Op stap met je peuter/kleuter

Lekker naar de speeltuin met mama: je kleintje zal extra genieten als je dan ook echt quality time biedt en heerlijk met hem mee speelt. Samen in de zandbak taartjes bakken.. of samen op de schommel. Eigenlijk is alles op deze leeftijd leuk waarbij kind kan spelen en mama mee doet en niet in haar smartphone verzonken op een bankje zit te wachten... En peuters en kleuters zullen zich nog niet schamen om met moeder gezien te worden ;-)

Basisschoolkinderen en hun mama
Op welke leeftijd mannetjes liever met pap op stap gaan, scheelt natuurlijk per kind. Toch zullen ze tot een jaar of tien het algauw leuk vinden als je iets met ze gaat doen. Een museum over een onderwerp wat ze erg leuk vinden, bijvoorbeeld, of gewoon naar een dierentuin of grote speeltuin (liefst met een vriendje, waarschijnlijk, dat dan weer wel). Samen zwemmen, samen fietsen naar de ijscoman, samen naar de bios. Alle aandacht krijgen op zich is vaak al genoeg. Maar je kan ook denken aan iets speciaals. Iets wat je niet vaak doet en daarom dus bijzonder is om te doen. Ga samen bijvoorbeeld een dagje met de trein mee, vliegtuigen kijken en met de trein weer naar huis. Misschien heeft je kind een speciale wens. Probeer deze eens voor elkaar te krijgen of in ieder geval iets wat er mee te maken heeft. Is hij gek van Ajax? Bezoek het stadion! Wil hij later piloot worden? Ga dan naar het Aviodrome enz.

En nu de pubers nog
Tja, en dan worden ze groot en willen ze niet meer onder de plak zitten. Ze schamen zich misschien wel om samen met jou iets te gaan doen. Bang voor het kritiek van vrienden. Maar kom op, er is best wat te verzinnen.

Stedentrip

Samen met je zoon een stad bezoeken, het liefst natuurlijk één die ook iets te bieden heeft aan de zoon. Nu hoef je echt niet meteen een heel weekend weg, want ook in Nederland zijn mooie steden die ook voor gozers leuk zijn. Natuurlijk kies je een stad waar je normaal niet komt.

Klimmen

Klimmen in het klimpark vinden de meeste guppen ook leuk. Dus klauter gezellig een dag mee.

Naar het stadion of een concert

Oké, de één zal het prachtig vinden, de ander gaat dat nou juist net niet doen met zijn moeder. Maar je kan het proberen, natuurlijk: op naar een wedstrijd of een concert waar zoonlief graag eens heen gaat!

Landmachtdagen etc.

Let eens op wanneer de landmachtdagen zijn of de open dagen bij andere takken van defensie. Vaak met prachtige demonstraties. En stoer is het zeker ;-)

Mountainbiken

Huur een fiets en ga mountainbiken in het bos.

Op avontuur

Tja, je kan ook kiezen voor het echte werk. Samen op vakantie en het bos of de bergen in. Een trektocht is daarbij natuurlijk super. Van berghut naar berghut, bijvoorbeeld.Zelf ben ik, bijvoorbeeld, afgelopen weekend met mijn jongste man (14) met de trein naar de landmachtdagen geweest. Heel gezellig en aparte dingen mogen doen. Wat hebben jullie wel eens gedaan?
Reacties